Cursussen

Herken je dit? Je zoon of dochter komt terug van een lange schooldag, pakt iets te eten uit de koelkast en verdwijnt meteen naar zijn of haar kamer. Er kan nog net een schamele ‘Hoi’ vanaf, maar meer gespreksstof over hoe de schooldag is geweest, zal er niet uit komen. Oftewel, de pubertijd is aangebroken. Je zoon of dochter maakt een hoop veranderingen door, zowel op fysiek als sociaal gebied en gaat op zoek naar zijn of haar eigen identiteit en zelfstandigheid. Dit gaat niet altijd zonder slag of stoot. Conflicten, grenzen opzoeken en stemmingswisselingen horen erbij. De pubertijd kan een echte uitdaging zijn. Hoe ga je hier als ouder nou mee om?

pubercursus

Omgaan met je puber

Wil jij meer leren over de ontwikkeling van je puber? Dan kun je je opgeven voor de cursus Puber Challenge van het Centrum voor Jeugd en Gezin. Dit is een online gratis cursus voor ouders van pubers of toekomstige pubers. In de cursus leer je waarom een puber doet zoals hij doet, de belangrijkste veranderingen in de pubertijd, welke ondersteuning een puber nodig heeft en hoe je effectief met je kind kunt communiceren.

De cursus bestaat uit 5 lessen. Iedere week krijg je een mail met daarin uitleg, een videoboodschap en een huiswerkopdracht van drie (ortho)pedagogen.

Menu