Nadat we een gezin hebben geholpen, houden onze Bliep-ambassadeurs zo goed mogelijk contact met de ouders en kinderen. Dat betekent dat we regelmatig gesprekken hebben over de hulp die zij in het dagelijks leven goed kunnen gebruiken. Vaak gaat het dan om praktische, huis-tuin-en-keukenhulp. Het lastige is dat de gezinnen, om die hulp te krijgen, veelal ingewikkelde en officiële aanvragen moeten doen. Wij vragen ons af: hoe kan dat beter?

Een voorbeeld uit de praktijk: een moeder van één van de gezinnen waar wij veel contact mee hebben, weet goed welke wegen zij moet bewandelen om hulp te krijgen. Zo goed zelfs dat instanties die haar ondersteunen, inmiddels voorrang geven aan gezinnen die zich minder goed kunnen redden. Maar wat hierbij over het hoofd wordt gezien, is dat deze moeder moeite heeft met het organiseren van haar huishouden. De in december opgeknapte kamers staan daardoor inmiddels alweer vol met spullen, waardoor de kinderen hun eigen, opgeruimde plek missen en het gezin op dit gebied terug bij af is. Het huis vult zich, maar de hoofden ook. En er is al zoveel waar moeder en kinderen rekening mee moet houden.

Dit gezin zou gebaat zijn bij iemand die helpt bij het organiseren en opruimen van het huis. Iemand die een gezellig praatje maakt en vertelt hoe je zoiets aanpakt en bijhoudt. Maar voor deze ‘simpele’ hulp kan de moeder nergens terecht. Ze loopt vast in de rommel en daardoor daalt haar zelfredzaamheid ook op andere gebieden. Onze Bliep-vrijwilliger constateert dit en springt af en toe bij, maar kan dit niet alleen.

Ons streven is om deze hulp in de nabije toekomst veel sneller te kunnen bieden. Daarom zijn we druk bezig met het uitbouwen van het Bliep-netwerk in de stad. We roepen alle Schiedammers op om ons daarbij te helpen. Want misschien ben jij wel iemand die best eens een handje wil helpen bij het opruimen van een kast. Of ken jij iemand die om de twee weken het gezin kan ondersteunen tijdens de schoonmaak. Daar is niet alleen de moeder mee geholpen. Het biedt de kinderen ook rust en ruimte. Daarnaast help je de kinderen ontdekken hoe zij het huishouden later zelf, als ze ouder zijn,  goed kunnen aanpakken.

Als we allemaal eens iets doen, kunnen we samen een groot verschil maken voor deze kinderen en gezinnen. Dus ken jij iemand of ben je iemand die hier wel wat tijd voor vrij kan maken? Neem contact met ons op, wij ontmoeten je graag!

Terug naar het overzicht

Menu