‘Een warm thuis voor ieder kind’, vanuit die gedachte startten de Kleine Ambassade en Flexim Foundation vorig jaar een initiatief om kinderkamers op te knappen bij gezinnen die dat goed kunnen gebruiken. Van tevoren hadden zij niet kunnen bedenken hoe dat idee voor een ‘paar kamers’ zou leiden tot het fantastische resultaat van 8 opgeknapte huizen. 

Het begon allemaal met het idee dat ieder kind een fijne plek moet kunnen hebben. Een kamer of hoekje dat helemaal van jou is en waar je jezelf af en toe kunt terugtrekken, is onmisbaar om fijn op te groeien. Als je met een heel gezin op een kleine oppervlakte woont en geen eigen kamer hebt, is zo’n eigen plekje soms lastig te vinden. En als er weinig geld is, zijn meubels en verf een enorm grote uitgave. Daar wilden we bij helpen. 

Vooraf vroegen we de kinderen hoe hun droomkamer eruit zou moeten zien, daarna gingen de vrijwilligers aan de slag. Door kamers creatief in te delen, handige oplossingen te bedenken en verschillende kleuren te gebruiken, is het gelukt om in één weekend 24 kinderen een eigen plekje te geven. Ook in kamers die broertjes en zusjes moeten delen. “O, ik heb mijn eigen speelhoek!”, riep een van de kinderen verrast bij het zien van zijn kamer.

Tijdens het klussen realiseerden we ons dat zo’n warm thuis van veel verschillende zaken afhankelijk is. Al snel ging de Bliep-actie daarom niet alleen meer om kluswerk en nieuwe meubels, maar ook om schoonmaken, opruimen en andere praktische hulp. Het contact met de gezinnen was goed en de flexibiliteit van de vrijwilligers enorm. Zo werd er bij een van de huizen tijdens het klussen zelfs nog even geregeld dat de huiskater een bezoekje aan de dierenarts kon brengen. Door goed te kijken en luisteren naar wat de gezinnen nodig hadden, kon er samen met hen in één keer een heleboel worden opgepakt.

Terug naar het overzicht

Menu