In de laatste schoolweek van 2021 kwamen leerlingen van basisscholen Het Windas, De Regenboog en Sint Willibrordus in actie. Zij vroegen aandacht voor kinderarmoede in Schiedam en zamelden op verschillende manieren geld in voor de Bliep Kinderkameractie. Jullie zijn natuurlijk razend benieuwd wat dat heeft opgeleverdā€¦

De kinderen uit groep 8 van Sint Willibrordus organiseerden een eigen markt waarop ze verschillende zelfgemaakte producten en tweedehands speelgoed verkochten. Op het laatste moment moesten ze hun plannen aanpassen vanwege de coronamaatregelen, maar desondanks haalden zij een prachtbedrag op van 650 euro. De kinderen van De Regenboog en Het Windas sloten zich aan bij de Bliep Steunkousen-actie. Onder begeleiding van de bevlogen meesters Ton, Lars en Luuk stapten zij in de rol van Bliep ambassadeur en verkochten ze een recordaantal paren. De precieze opbrengst per school houden we nog even geheim voor de onthullingen op de scholen. Maar wat we wel kunnen verklappen, is hoeveel paar de scholen samen verkochten. Dat zijn er maar liefst 1.200!

Wij zijn supertrots op deze grote inzet van de kinderen en hun scholen. De opbrengsten van alle acties zijn volledig naar de kinderkameractie gegaan. Het bedrag dat nu nog binnenkomt, gaat naar de kamers die we in januari-februari opknappen.

Terug naar het overzicht    Naar de nieuwsbrief

Menu