Het is zover: de voorbereidingen voor de nieuwe Bliep Kinderkameractie zijn van start gegaan! We hebben de eerste gezinnen ontmoet. We bespreken nu samen met de kinderen en ouders wat zij nodig hebben om van hun huis een warm thuis te maken. Help jij ons om dat mogelijk te maken? In het actieweekend van 17 t/m 19 december is jouw hulp, in welke vorm dan ook, van onschatbare waarde!

Elk kind verdient het om fijn op te groeien. Een eigen, fijne plek thuis is daarvoor heel belangrijk. Helaas groeit in Schiedam een op de zes kinderen op in armoede. Het weinige geld dat er bij hen thuis is, moet aan andere belangrijke dingen worden uitgegeven, zoals huur of boodschappen. Het opknappen van het huis of het kopen van nieuwe meubels is voor deze mensen niet haalbaar. Laten we daar met elkaar iets aan doen en kinderen toch die fijne plek geven die ze zo hard nodig hebben.

Vorig jaar hebben we tijdens de eerste editie van de kinderkameractie ervaren wat we in korte tijd met elkaar kunnen bereiken. En dat terwijl we toen nog midden in de coronalockdown zaten. Nog steeds krijgen we mooie berichten van de gezinnen. Over hun kinderen met wie het beter gaat op school, omdat ze thuis meer rust hebben. Over ouders die precies dat steuntje in de rug kregen om het roer om te gooien, en nu een baan hebben of een opleiding volgen. En over gezinnen die weer gezellig bezoek durven te ontvangen, omdat ze trots zijn op hun huis.

Dit jaar doen we het iets anders

Het was vorig jaar keihard werken, indrukwekkend en extra ingewikkeld door alle corona-omstandigheden. Maar er is geen vrijwilliger die niet met een voldaan gevoel terugkijkt. Dit jaar hebben we (hopelijk) geen coronabeperkingen. Daardoor hebben we meer flexibiliteit en mogelijkheden om klussen op te pakken. De opzet van de kinderkameractie is dit jaar daardoor iets anders.

Het hoogtepunt vindt plaats in het weekend van vrijdag 17 t/m zondag 19 december. Dan ronden we alles af, richten we de kamers in en zorgen we ervoor dat de gezinnen warmpjes de feestdagen ingaan. Dat is mogelijk omdat we ervoor zorgen dat we in de periode ervoor al met eventuele grote klussen aan de slag gaan. Zo zorgen we dat het actieweekend extra goed is voorbereid en we minder klusuitdagingen last-minute hoeven op te lossen.

Ben jij, of ken jij, een ervaren klusser of vakman die ons tijdens het weekend en/of met de voorbereidingen kan helpen? Dan horen wij dat heel erg graag! Meld je nu aan via het inschrijfformulier.

Ervaringen van gezinnen die eerder meededen

Ben je benieuwd naar de ervaringen van gezinnen waar we vorig jaar aan de slag zijn gegaan? Je leest ze op onze nieuwspagina onder ‘waargebeurd’

Terug naar het overzicht    Naar de nieuwsbrief

Menu