Op vrijdag 21 januari hadden leerlingen van de basisscholen Loep en het Windas een primeur. Zij werden door de jongeren van het ZOOFF Your Life-traject meegenomen op een ontdekkingstocht door de wijk Groenoord. Tijdens deze Bliep Eropuit in de wijk-route waren de kinderen niet alleen lekker buiten, maar leerden ze ook de wijk beter kennen en maakten ze kennis met het aanbod dat er voor hen is.

De Bliep-route was het eindproduct van het ZOOFF Your Life-programma. Dit is een MDT-traject, gefinancierd door het rijk, dat jongeren de kans geeft om in de praktijk te onderzoeken waar hun interesses en talenten liggen en hen tegelijkertijd helpt om iets bij te dragen aan de samenleving. De jongeren die de Eropuit-route samenstelden, gingen aan de slag met een opdracht van Stichting Primo Schiedam. Gedurende het traject namen ze een kijkje achter de schermen bij Loep en Het Windas om te ontdekken wat werken in het onderwijs inhoudt, en werkten ze een eindactiviteit uit die past bij een aantal speerpunten van de scholen. Omdat ze het belangrijk vonden om de kinderen ook te laten ontdekken bij welke voorzieningen en mensen zij terechtkunnen in de wijk, een doelstelling van Bliep, brachten ze alles samen in een Bliep-route met een bijbehorende plattegrond.

Na afloop van de activiteit overhandigden de jongeren nog een aantal exemplaren van de plattegrond en bijbehorende spellen aan de scholen, zodat ook andere klassen ermee aan de slag kunnen. Wil je zelf de route door Groenoord eens lopen? Je kunt een exemplaar ophalen bij de Kleine Ambassade in het Wennekerpand. 

Terug naar het overzicht    Naar de nieuwsbrief

Menu