Wij zijn de slingers alvast aan het uitpakken, want we hebben feestelijk nieuws. In de laatste week voor de zomervakantie vindt in verschillende wijken van Schiedam de Bliep Zomerweek plaats! Dit is een week bomvol activiteiten voor kinderen helemaal ingericht volgens de pijlers van Bliep. Dat wil zeggen: leuke en leerzame activiteiten voor álle kinderen, die laagdrempelig en gratis toegankelijk zijn, die kinderen kennis laten maken met het aanbod in Schiedam én die georganiseerd zijn samen met de stad. In die organisatie is een bijzondere rol weggelegd voor jongeren van het Zooff Your Life-traject. 

De Bliep Zomerweek trekt een week lang als een reizend circus door de stad. Door de kinderen in de wijken op te zoeken, hoeven zij nooit ver van huis om mee te doen. Zo zorgen we ervoor dat er zoveel mogelijk kinderen deel kunnen nemen. Maar de zomerweek heeft nog een belangrijk element. Om de drempel voor kinderen te verlagen, werken we zo veel mogelijk samen met bekende gezichten uit de wijk. En daar komen ook de jongeren van het Zooff Your Life-traject om de hoek kijken... 

Zooff Your Life is een MDT-traject dat jongeren de kans geeft om in de praktijk te ervaren welke studie- of beroepskeuze past bij hun kwaliteiten en talenten. Dat doen ze onder andere door aan de slag te gaan bij verschillende maatschappelijke organisaties. Terwijl de jongeren hun mogelijkheden onderzoeken, werken ze samen met die organisaties aan een activiteit waarmee ze iets bij kunnen dragen aan hun omgeving. Voor de jongeren die in Schiedam aan de slag zijn gegaan, is dat de Bliep Zomerweek.  

Bekende gezichten in een veilige omgeving 

De jongeren hebben een belangrijke rol bij de invulling van de activiteiten. Ze doen dat in nauwe samenwerking met de organisaties waar zij aan de slag zijn gegaan. Dit zijn partijen die zelf al regelmatig in de wijk te vinden zijn, zoals J&S, DOCK Schiedam, Mundo Kinderopvang, de Betrokken Spartaan en de Kleine Ambassade. Daarnaast zorgen ze ervoor dat ook andere organisaties die belangrijk zijn voor kinderen betrokken zijn, zoals de wijkondersteuningsteams, Lekker Bezig Schiedam en basisscholen. Samen zorgen ze voor een gevarieerd programma.  

Steven, een van de jongeren die meedoet aan het traject, heeft zich enthousiast op de voorbereidingen gestort: “Ik vind het super waardevol om op deze manier mijn eigen talenten in te zetten om kinderen te laten zien hoeveel moois Schiedam te bieden heeft qua aanbod.”  

Sport, cultuur, natuur en techniek... het komt afwisselend allemaal aan bod. Er is voor ieder wat wils. En willen de kinderen gewoon even neervlijen voor een praatje, spelletje of iets lekkers, dan kan dat in de knusse huiskamersetting. De Bliep Zomerweek wordt bovenal heel gezellig. Daarnaast maken de kinderen er kennis met mensen en organisaties die in hun omgeving te vinden zijn. Zo blijft het geen eenmalig feestje, maar weten zij ook na die ene week waar ze terechtkunnen voor leuke en leerzame activiteiten en wie er voor ze klaar staat, mochten ze ergens hulp bij nodig hebben.  

Doe je mee? 

Wil je ook een handje helpen tijdens de zomerweek of op een andere manier een bijdrage leveren? Laat het ons weten! Stuur een e-mail naar post@bliepplatform.nl. 

Terug naar het overzicht

Menu