Deze zomer starten we iets nieuws: de Winkel van Sinkel. Wie het oude reclame-versje van vroeger nog kent, weet dat in de Winkel van Sinkel alles te koop is. Dat geldt voor onze Bliep-versie ook. Van knutselpakket tot knikkers, en van iets lekkers om te trakteren op je verjaardag tot een gevulde brooddoos die je `s ochtends ophaalt bij de juf. Kinderen en jongeren geven zelf aan wat ze nodig hebben en de schappen worden gevuld samen met de stad.

Het idee van de Winkel van Sinkel is ontstaan naar aanleiding van onze ervaringen tijdens de kinderkameractie en signalen die wij krijgen van scholen, wijkondersteuningsteams en gezinnen zelf. Een voorbeeld: voor alle Bliep-activiteiten is het een voorwaarde dat ze gratis en toegankelijk zijn voor alle kinderen. Toch kan een laagdrempelige knutselopdracht uit het Doeboek alsnog best ingewikkeld worden als je thuis geen schaar, tekenpapier of stiften hebt, omdat je ouders die niet kunnen betalen. In dit soort ogenschijnlijk simpele behoeften willen wij met de Winkel van Sinkel voorzien. Daarvoor werken we samen met verschillende partijen in de stad.

Binnenkort op verschillende locaties

De Winkel van Sinkel is er dus speciaal voor kinderen die vanwege een ingewikkelde financiële thuissituatie geen toegang hebben tot bepaalde basisproducten. En ja, daaronder verstaan wij ook knutselmaterialen. Hoewel bij de Winkel van Sinkel in principe alles verkrijgbaar is, moet je niet denken aan een winkelpand met kasten vol spullen. De naam is vooral symbolisch. Stel je de winkel voor als een flinke, vrolijk gekleurde kast die wordt beheerd door een Bliep-ambassadeur. Die kan een kind helpen aan wat het nodig heeft. De Winkel van Sinkel heeft dus ook een soort loketfunctie.

Hoe de ‘winkel’ er precies uitziet, is afhankelijk van de locatie. Het idee is namelijk dat er in de omgeving van ieder kind in Schiedam op termijn een Winkel van Sinkel te vinden is. Bijvoorbeeld op school, in het wijkcentrum of bij het WOT. De eerste Winkel van Sinkel opent na de zomer bij de Kleine Ambassade. In het nieuwe schooljaar starten we ook met een Winkel van Sinkel op een basisschool in Schiedam. Het doel is om het aantal locaties steeds verder uit te breiden. Tot die tijd kunnen kinderen sowieso terecht bij de Kleine Ambassade in het Wennekerpand, mochten zij spullen nodig hebben.

Terug naar het overzicht    Naar de nieuwsbrief

Menu