Op 30 maart is het feest in Schiedam! Dan wordt het duurzaamheidsproject Afval the Game afgesloten met een groot Kinderkledingruilfeest in het Wennekerpand. Speciaal voor dit feest slaan Gemeente Schiedam, Irado en de Kleine Ambassade de handen ineen om het feest een echt Bliep-tintje te geven. Anders dan voorgaande jaren zijn namelijk niet alleen de klassen die deelnemen aan Afval the Game uitgenodigd; álle kinderen in Schiedam zijn van harte welkom om  nieuwe (tweedehands) outfits te scoren. Helemaal gratis! 

De link tussen Bliep en de finale was snel gelegd. Afval the Game is een duurzaamheidsproject voor basisscholen. Aan de hand van allerlei opdrachten leren kinderen meer over hoe we samen naar minder afval gaan in Schiedam. Eén van de manieren om dat te doen, is door bewuster met kleding om te gaan. Bijvoorbeeld door kleding weg te geven in plaats van weg te gooien als je het zelf niet meer past of als je erop uitgekeken bent. En omdat kleding door alle groeispurten van kinderen vaak nog supermooi is, ontstond het idee om een kinderkledingruilfeest te organiseren. Dat moest een kids only feest worden. Een fijne middag waar ook nog allerlei andere feestelijke activiteiten te beleven zijn, zoals stylingadvies om de gaafste outfits samen te stellen, haarstyling of een photoshoot op de catwalk. Op deze manier hebben de kinderen niet alleen een leuke middag, maar ontdekken ze ook dat je een ander blij kunt maken met jouw kleding. Ze leren dat je zonder geld te besteden leuke dingen kunt uitzoeken én dat je door je kleding door te geven, voorkomt dat mooie kledingstukken onnodig op de vuilnisberg belanden. 

Zo'n feest voor en door de kinderen van Schiedam past natuurlijk buitengewoon goed bij de Bliep-gedachte! Daarom besloten de organisatoren om het feest op te schalen, zodat alle kinderen de finale mee kunnen vieren. Daarbij is in het bijzonder gedacht aan de kinderen uit gezinnen die zelf niet zo makkelijk op en neer kunnen reizen naar het Wennekerpand. Als ouders geen geld hebben voor het ov of voor fietsen bijvoorbeeld. Daarom heeft de organisatie ervoor gezorgd dat alle scholen die daar behoefte aan hadden, konden rekenen op vervoer. Gedurende de ochtend rijdt er een speciale bus van en naar het Wennekerpand. 

In de ochtend is het feest besloten voor scholen, maar vanaf 14:00 uur is het Wennekerpand voor alle gezinnen toegankelijk. Omdat we verwachten dat er dan meer ouders meekomen, zorgen we ervoor dat er in het Grand Café van het Wennekerpand een Bliep-huiskamer is ingericht. Daar zijn een aantal Bliep-partners en -ambassadeurs aanwezig om ouders te informeren over het aanbod voor kinderen en gezinnen in Schiedam.

Terug naar het overzicht    Naar de nieuwsbrief

Menu