Mensen die ons al wat langer volgen, weten dat december voor ons al sinds 2020 in het teken staat van de Bliep Kinderkameractie. Dit jaar verliep die Kinderkameractie anders. Nu scholen, WOT-medewerkers en gezinnen ons steeds beter weten te vinden, neemt ook de vraag om hulp bij het creëren van een fijne eigen plek thuis toe. Zo’n vraag kan vaak niet wachten tot december. Want als een kind thuis geen bed heeft, kan het niet nog maanden op de grond slapen. Om deze reden hebben we begin dit jaar besloten om meer verspreid over de maanden aan de slag te gaan. En met die opzet gaan we in 2024 door. De eerste afspraken met gezinnen staan al ingepland.  

De Kinderkameractie is een intensieve klus, die de Kleine Ambassade-medewerkers naast hun eigen werk vrijwillig coördineren en uitvoeren. We zijn daarom enorm dankbaar voor alle hulp van vrijwilligers, van de mensen die bijsprongen met donaties, van de creatievelingen die spullen maakten en verkochten voor Bliep, voor de fantastische hulp van Schildersbedrijf Ham die nog steeds gul een deel van hun loods voor de meubelopslag beschikbaar stelt, en natuurlijk voor alle meubels en andere spullen die Schiedammers ons hebben gebracht en die wij daardoor een nieuwe bestemming konden geven. Jullie hulp is onmisbaar en maakt een groot verschil voor de kinderen en hun familie. Hopelijk mogen we volgend jaar weer een beroep op jullie doen.

Waar wij ook waanzinnig trots op zijn, is dat de Bliep-club steeds beter wordt bezocht. De Bliep-club organiseren we samen met stagiairs van de opleiding Social Work in het pand van de Kleine Ambassade. Na de vakantie gaat de Bliep-club weer open. Op welke dag dat is, is afhankelijk van de stagedagen van de opleiding. Dat laten we jullie tegen die tijd natuurlijk weten.  

 

Terug naar het overzicht    Naar de nieuwsbrief


 

Menu