Vrijdag 4 november heeft wethouder Ergin de Goed Nieuws-krant officieel in ontvangst genomen. Deze krant werd hem overhandigd door de Kindergemeenteraad van Schiedam. In de krant is te lezen wat er in de afgelopen acht jaar allemaal door kinderen is geadviseerd om kansenongelijkheid tegen te gaan en hoe kinderen beter geholpen kunnen worden om fijn op te groeien. De krant laat zien wat er met die adviezen is gedaan en wat dat tot nu toe heeft opgeleverd. En daarover is dus supergoed nieuws! 
 
In de afgelopen acht jaar is er namelijk al een heleboel bereikt om kinderen te helpen die opgroeien in gezinnen waar maar weinig geld is. Uit het onderzoek dat de kinderen deden naar kinderarmoede in Schiedam kwamen adviezen voort om te zorgen dat ├ílle kinderen fijn op kunnen groeien. Veel verschillende partijen zijn daarmee aan de slag gegaan. Zo is ook Bliep ontstaan, ons platform waar kinderen alles kunnen vinden wat ze nodig hebben om fijn op te groeien.  
 
En wat ook heel goed nieuws is, is dat steeds meer mensen willen helpen. En samenwerken om kinderen verder te helpen. Dus niet alleen met geld, maar ook met het organiseren van activiteiten, door gerichter hulp te bieden of door zelf de handen uit de mouwen te steken. In de Goed Nieuws-krant lees je wat er allemaal gebeurt in Schiedam, ook achter de schermen. Je ontdekt welke partijen zich samen sterk maken voor kinderen, waar je terechtkunt met vragen en hoe je zelf mee kunt helpen.  
 
De Goed Nieuws-krant wordt verspreid op scholen en in de wijk. Je kunt de krant hier ook digitaal lezen, of vraag een exemplaar bij ons aan via post@bliepplatform.nl. Samen maken we het verschil. En dat is iets om heel trots op te zijn!

Terug naar het overzicht    Naar de nieuwsbrief

Menu