Met deze eerste Bliep-actie hebben we  kinderen en hun ouders in de eerste plaats een opgeknapt huis kunnen bieden. Maar nu we een paar weken verder zijn, blijkt dat het initiatief veel meer teweeg heeft gebracht. Kinderen zijn trots op hun plek en willen die laten zien aan vrienden. Ouders hebben nieuwe energie en maken met vertrouwen een nieuwe start. 

Bij sommigen leidde dat bijvoorbeeld tot een nieuw wekelijks opruimmoment in huis waarbij het hele gezin meehelpt. Dat klinkt als een kleinigheidje, maar het is een mooi signaal. Als er veel zorgen zijn, lijkt schoonmaken namelijk soms een onoverkomelijke klus. En dat terwijl een opgeruimd huis bijdraagt aan hoe lekker je in je vel zit. We realiseerden ons wel meteen dat schoonmaakmaterialen, zoals een stofzuiger of een emmer met zeemspullen, een aanslag op je budget zijn als je weinig te besteden hebt. Om de gezinnen ook daarbij te helpen, hebben we ervoor gezorgd dat deze materialen werden aangeschaft als dat nodig was.  

Maar er gebeurde meer. Er waren ouders die aangaven graag weer te willen werken, maar behoefte hadden aan wat hulp om dat in gang te zetten. Vrijwilligers spraken hun netwerk aan en nu zijn al twee ouders van de Bliep-actie in gesprek over een leer-werktraject. Datzelfde netwerk zorgde er ook voor dat er een orthopedagoog klaarstaat die gezinnen helpt bij vragen over de opvoeding. Ook hebben we de afspraak gemaakt om het komende jaar contact te houden met de gezinnen en ze te ondersteunen wanneer ze daar behoefte aan hebben. 

Terug naar het overzicht

Menu