De zomervakantie staat voor de deur, dus tijd om even terug te kijken! En we kunnen wel zeggen dat er een heleboel gebeurd is het afgelopen halfjaar. Mooi om te merken dat Bliep bekender wordt, en dat we daardoor nog meer kinderen en gezinnen kunnen helpen.

De hoogtepunten? Dan mogen we de jaarlijkse Kinderkameractie niet vergeten! Want die had dit voorjaar nog een staartje. Met de Kinderkameractie knappen we met vrijwilligers kinderkamers op bij gezinnen die te weinig geld hebben om dat zelf te kunnen doen, om zo te zorgen voor een fijn eigen plekje in huis voor de kinderen. Bij twee gezinnen lukte dat niet in december, dus pakten we dat later op: nu zijn ook die laatste kinderkamers opgeknapt. In totaal hebben we ruim tien gezinnen blij gemaakt met opgeknapte kamers en daarnaast konden we ook nog eens veel gezinnen helpen met kleinere zaken, zoals nieuw beddengoed, een bureau of een bank. 

We legden dit jaar ook veel goede contacten met scholen, ouderconsulenten en andere partners, zodat we kinderen en gezinnen nog beter kunnen helpen. Kinderen en hun ouders weten de Winkel van Sinkel steeds beter te vinden, voor advies, een cadeautje of om spullen te ruilen.  

Supergoed nieuws was dat Bliep dit jaar hét goede doel is voor Inner Wheel Schiedam, een club met vrouwen die zich inzetten voor anderen. En dat deden ze al vol overgave door onder andere verf te sponsoren voor gezinnen die dat zelf niet konden bekostigen, en door zelf de handen uit de mouwen te steken bij onze kledingruilbeurs in maart.  

Waar wij ook waanzinnig trots op zijn, is dat de Bliep-club steeds beter wordt bezocht. De Bliep-club organiseren we samen met stagiairs van de opleiding Social Work in het pand van de Kleine Ambassade. Na de vakantie gaat de Bliep-club weer open. Op welke dag dat is, is afhankelijk van de stagedagen van de opleiding. Dat laten we jullie tegen die tijd natuurlijk weten.  

 

Terug naar het overzicht    Naar de nieuwsbrief


 

Menu