‘Het is zo fijn dat ik nu een bijdrage kan leveren aan het leven van iemand anders.’ Dit zijn de gelukkige woorden van Sue, één van de ouders van wie het huis werd opgeknapt tijdens de Bliep Kerstactie. Na de kennismaking met de vrijwilligers die bij haar thuis aan de slag gingen, kwam haar leven een beetje op zijn kop te staan. Op een positieve manier, dat wel! Er ging flink de bezem door het huis en ze kreeg onverwachts hulp bij allerhande zaken. Dat inspireerde haar tot een nieuwe start. Via het Bliep-netwerk vond ze zelfs een fijne baan als gastvrouw in de ouderenzorg.

Had je een half jaar geleden tegen Sue gezegd dat zij en haar kinderen nu niet alleen een fijn en opgeruimd huis zouden hebben, maar dat ze zelf ook nog drie dagen in de week aan het werk zou zijn, dan had ze je misschien niet geloofd.

Sue: “Natasha, mijn contactpersoon bij het Wijkondersteuningsteam (WOT), moedigde mij aan om contact op te nemen met Bliep. Ik had al tegen haar verteld hoe graag ik wilde verhuizen. Ons huis was onbewoonbaar, ik maak geen grapje. Het voelde niet als thuis, ik wilde alleen maar weg. Zij heeft mij toen aangemeld. De mensen van Bliep hebben contact met mij gezocht en daarna kwamen ze!”

“Ik vond het spannend, zeker toen de vrijwilligers zeiden dat er veel spullen weg zouden gaan. Toen heb ik wel gehuild, maar ik zag het ook als een kans om opnieuw te beginnen. Ik zit al een tijd in de schulden en ik ben nu drie jaar alleenstaande moeder. Ik had geen beter besluit kunnen nemen, ik ben superblij met het resultaat. Dit is mijn huis. Ik heb hier vier kinderen gekregen, er is hier zoveel gebeurd. Aan de kinderen zie ik ook hoe blij ze zijn. Superblij! Zij hebben een eigen plek, een eigen kamer. En ik heb ook weer een bed voor mij alleen!”

Een nieuwe start

In gesprek met de vrijwilligers van Bliep vertelde Sue hoe graag zij weer zou werken, maar dat ze niet wist hoe ze dit aan moest pakken. Vanaf dat moment ging alles in sneltreinvaart. Via via werd er contact gelegd met Frankeland. De mensen daar wilden wel kennis met haar maken om te kijken of ze iets voor haar konden betekenen. Dat bleek een match.

“Ik was zo blij dat ik bij Stroomopwaarts kon vertellen dat ik iets gevonden had. Ik ben nu drie dagen per week gastvrouw bij Frankeland. We organiseren activiteiten voor ouderen in de huiskamer. Ik maak een babbeltje met de mensen. De dankbaarheid van de mensen is groot en ik vind het zo mooi dat ik nu een bijdrage aan iemand anders leven kan geven. De proefmaand is inmiddels voorbij en ik wil dit echt blijven doen. Het traject is zes maanden, maar na een maand of vier wil ik solliciteren zodat ik na het traject meteen kan gaan werken. Extra studeren hoeft van mij niet, dat is niets voor mij. `s Ochtends naar mijn werk en er dan thuis gewoon kunnen zijn voor de kinderen. Dat is voor mij het beste.

Tegen anderen zou ik willen zeggen: grijp je kans, het is goed wat Bliep je kan bieden. Als ik nu na het werken thuiskom en op de bank zit met mijn kinderen, dan denk ik: wow, wat ben ik blij. Dit is mijn huis, we maken een nieuwe start.”

Terug naar het overzicht

Menu