Toen Priscilla afgelopen december in het Nieuwe Stadsblad het bericht las dat vrijwilligers kinderkamers gingen opknappen bij gezinnen die dat goed konden gebruiken, besloot ze de stoute schoenen aan te trekken en contact op te nemen met de organisatie. Sinds ze dat jaar bij haar moeder was ingetrokken, hadden haar kinderen door ruimtegebrek eigenlijk geen fijne eigen plek meer. De Bliep-vrijwilligers schoten te hulp en daar is ze nog steeds heel blij mee. Zo blij zelfs, dat ze zichzelf heeft aangemeld als vrijwilliger voor een volgende actie: "Wij zijn zo leuk geholpen, die ervaring wil ik anderen ook geven.” 

Priscilla is 36 jaar en moeder van vier kinderen. Sinds kort werk ze als callcenter medewerker bij de GGD. Vorig jaar trok ze samen met haar kinderen in bij haar moeder. De galerijflat waarin ze wonen, was eigenlijk niet berekend op een moeder, oma, vier kinderen en een hond. Daarom vroeg Priscilla Bliep om hulp. 

Priscilla: "De jongste slaapt bij mij en de drie oudste kinderen slapen samen in één kamer. Die was echt heel klein en ook toe aan een flinke opknapbeurt. Toen ik in het Nieuwe Stadsblad een stukje las over de slaapkameractie van Bliep, heb ik de stoute schoenen aangetrokken en contact opgenomen met de organisatie. Ik had geluk, er was nog een plekje vrij! Daarna is het balletje gaan rollen...” 

Wat een verandering 

“Al vrij snel had ik een afspraak met de mensen van Bliep. Zij zijn naar ons toegekomen en we hebben besproken wat de situatie was. Daarbij kregen we de kans om te vertellen wat we wilden én wat we juist niet wilden. Daarna hebben ze een plan gemaakt om de kinderkamer aan te pakken. Daaruit bleek onder andere dat het goed zou zijn als de muur tussen de woonkamer en de kinderkamer op de oude plek teruggeplaatst zou worden. Ook dat wilden de vrijwilligers voor ons doen. 

Vlak voor kerst zijn ze aan de slag gegaan. Ondertussen mocht ik met de kinderen in Novotel Rotterdam Schiedam vertoeven. Dat was super! En toen we na twee nachten terugkwamen, was het zo'n verandering. Ineens hadden de kinderen een slaapkamer waarin ze kunnen spelen, gamen en hun huiswerk kunnen maken. Eerst zat alles zo dicht op elkaar, nu hebben ze de ruimte. De jongste deelt een kamer met mij, maar ook hij speelt er graag. Ze vinden het alle vier super.”  

Meer rust voor iedereen 

“De kinderen hebben veel meer rust en dat brengt iedereen meer rust. Voorheen speelden zij voornamelijk in de woonkamer, nu zijn ze vooral in hun eigen kamer. Het is fijn dat mijn moeder en ik nu ook wat meer ruimte voor onszelf hebben.  

De hulp van het Bliep-team gaf ons de motivatie om verder te gaan met klussen in huis. In de woonkamer liet het behang los en de mensen van Bliep hebben toen aangeboden om die muur samen met ons aan te pakken. Nu zijn we zelf bezig om langzaamaan het houtwerk bij te werken.”  

Het contact blijft 

Aan andere ouders die zich in een soortgelijke situatie bevinden, zou Priscilla de tip willen geven: ‘Neem contact op met Bliep. Ze luisteren en helpen je gewoon.’ Zelf heeft ze na de kinderkameractie nog regelmatig contact met het Bliep-team. 

Priscilla: “Ik lees de nieuwsbrief en volg Bliep op Instagram. Als ik ergens een vraag over heb, kan ik de vrijwilligers goed bereiken. Meestal stuur ik gewoon een WhatsApp-berichtje naar mijn contactpersoon. Laatst heb ik nog contact met ze gehad om te vragen of ze kunnen helpen bij het ophalen van meubels die we hebben gevonden op Marktplaats. Ook daar konden ze ons mee helpen, dus dat is heel mooi.”  

Priscilla heeft ondertussen haar eigen hulp ook al aangeboden: “Wij zijn zo leuk geholpen door het team dat ik zoiets heb van: ik wil anderen deze ervaring ook geven. Dus wie weet help ik straks wel mee tijdens een nieuwe kinderkameractie.” 

Terug naar het overzicht Naar de nieuwsbrief

Menu