Na weken voorbereiden is het dan echt zover: vanaf maandag 23 mei ontvangen alle kinderen in groep 6 t/m 8 in Schiedam Bliep-post! Elk kind krijgt via de leerkracht een doosje bomvol Bliep-verrassingen uitgereikt. Daarin vinden ze onder andere het spiksplinternieuwe, lekker dikke Bliep Doeboek!

Op onderzoek door het doosje en het Doeboek ontdekken kinderen wat er allemaal nodig is om fijn op te groeien én wat daarvoor al wordt geregeld in Schiedam. Daarnaast zit het doosje vol inspiratie voor vrolijke, creatieve, sportieve en leerzame activiteiten die je thuis, op school en in de stad kunt doen. De kinderen kunnen daarmee zelfstandig, met het gezin of met vrienden aan de slag.

Zo zetten ze hun droomkamer in elkaar, spelen ze een potje wijkbingo, laten zij zich meevoeren door een van de waargebeurde verhalen, of maken ze gebruik van tips voor een vette party voor hun vrienden. Het doosje biedt voor ieder wat wils. Natuurlijk hebben we er, geheel volgens de Bliep-gedachte, voor gezorgd dat alle activiteiten gratis en toegankelijk zijn, zodat echt alle kinderen mee kunnen doen. Om ze daar meteen al voor te inspireren, ontvangen hun leerkrachten tegelijk met de Bliep-post lesideeën om in de klas al met die Bliep-ontdekkingstocht te beginnen.

Nog meer Bliep in Schiedam!

In het Doeboek vinden de kinderen een uitnodiging voor de gratis Bliep-activiteiten die we de komende maanden speciaal voor hen organiseren. Ook maken ze kennis met de Winkel van Sinkel. Dat is een initiatief waarmee we kinderen die in armoede opgroeien een fysieke plek bieden waar ze kunnen aankloppen voor allerlei praktische benodigdheden. Van een doosje viltstiften of een paar sportschoenen, tot een nieuwe fiets is of een zelfgekozen traktatie voor hun verjaardag; de Winkel van Sinkel heeft het óf regelt het. Benieuwd? Verderop in deze nieuwsbrief vertellen we je er meer over.

Het Doeboek en de Bliep-activiteiten worden mede mogelijk gemaakt door de gemeente Schiedam. 

Terug naar het overzicht    Naar de nieuwsbrief

Menu