Deze weken zetten honderden leerlingen zich in voor Bliep en de kinderkameractie. Leerlingen van basisscholen Het Windas, De Regenboog en Sint Willibrordus vragen aandacht voor kinderarmoede in Schiedam en zamelen op verschillende manieren geld in voor de aankomende Bliep Kinderkameractie.

De kinderen doen dat niet onvoorbereid. Zo gingen de kinderen van Sint Willibrordus en De Regenboog vooraf aan de slag met ons Bliep lespakket over opgroeien in armoede. Aan de hand van de verhalen van de personages uit het lespakket ontdekten zij wat opgroeien in armoede inhoudt en gingen zij met elkaar in gesprek over hoe iedereen iets kan doen om het verschil te maken voor deze kinderen. Op deze manier wordt armoede bespreekbaar gemaakt en leren de kinderen hoe zij hulp kunnen inschakelen als zij die nodig hebben.

Het lespakket inspireerde de kinderen bovendien tot mooie acties. Zo bedachten de kinderen van Sint Willibrordus een eigen markt waarop ze verschillende zelfgemaakte producten en tweedehands speelgoed verkopen. De kinderen van De Regenboog en Het Windas sloten zich aan bij de Bliep Steunkousen-actie. Onder begeleiding van de bevlogen meesters Ton, Lars en Luuk stappen zij in de rol van Bliep ambassadeur en zijn ze al heel goed op weg om een recordaantal paren te verkopen.  

Wij zijn supertrots op deze grote inzet van de kinderen en hun scholen. De opbrengsten van alle acties gaan volledig naar de kinderkameractie. Natuurlijk houden we jullie op de hoogte van het eindresultaat!

Terug naar het overzicht    Naar de nieuwsbrief

Menu