Het is gelukt! Op vrijdag 17 en zaterdag 18 december hebben we met een groep betrokken en hardwerkende vrijwilligers in tien huizen alle kinderkamers opgeknapt. Wanneer het nodig was, zijn ook de ouderslaapkamer en woonkamer meegenomen. Eén groep vrijwilligers heeft zelfs een volledige woning opgeknapt en ingericht, zodat we een gezin meteen konden helpen verhuizen. Eerlijk is eerlijk, het was weer een megaklus. Maar wat waren het fantastische dagen!

10 huizen, 13 kinderkamers, 3 woonkamers, een studeerkamer en één heel huis. Een glimlach op het gezicht van 23 kinderen. We hadden dit geweldige resultaat nooit kunnen bereiken zonder hulp. En die hulp kregen we in de afgelopen weken in alle vormen en maten. Daar zijn we nog steeds een beetje stil van. Wij zijn iedereen die heeft bijgedragen aan de actie dan ook enorm dankbaar. Jullie donaties, praktische hulp, gesponsorde materialen en spullen hebben echt het verschil gemaakt. Zo konden we dankzij Beter Bed alle kinderen een nieuw matras geven. Hielp SUN Waterweg ons om noodzakelijke meubels en witgoed aan te schaffen voor de gezinnen. Konden we bij Kringloopwinkel Re-Sell in `s-Gravenzande gratis te gekke meubels uitzoeken. En zorgden Bierens Verf en Wand en Fairf ervoor dat we beschikking hadden over een regenboog aan kleuren voor de kinderkamers. Ook Flexim Foundation schonk weer een mooie bijdrage per gezin. Sportschool Fit for Free doneerde samen met haar leden speelgoed. Boekhandel Post Scriptum, Mooisch, DA Mooi van Saskia en d’Uk hielpen belangeloos met de verkoop van de sokken. En dankzij HAM Schilders hadden we afgelopen weken weer een ideale uitvalsbasis. Het schildersbedrijf stelde een groot deel van haar loods beschikbaar, zodat wij een werkplek en meubelopslag hadden.

Maar natuurlijk kregen we niet alleen hulp van organisaties en ondernemers. Ook de bijdragen van particulieren waren hartverwarmend. Zo draaiden de naaimachines van de Schiedamse Sewing Sisters op volle toeren om alle kinderen een uniek, handgemaakt kussen te kunnen geven. Ook werden er vlaggetjes gehaakt, meubels geverfd, en is er door verschillende lieve mensen heel wat op en neer gereden om spullen op te halen. Ook was er, mede door de acties van verschillende basisscholen, zo’n grote vraag naar de Bliep Steunkousen dat de Kleine Ambassade het laatste deel van de bestellingen pas in januari kan leveren. Dat betekent dat er met de verkoop van de Steunkousen een geweldig bedrag is opgehaald waarmee we de kinderen en gezinnen allerlei extra’s hebben kunnen bieden. De Kleine Ambassade heeft al toegezegd de actie voort te zetten, zodat we kinderen die extra’s ook buiten de kinderkameractie om kunnen blijven bieden.

Grote dank ook voor de professionele en flexibele hulp van Buurtwerkplaats de Buren, Wim van Dijke verhuizers, Revinio, Irado, de energiecoaches van de gemeente Schiedam en Geerrink Zonwering.

Tot slot gaat onze dank uit naar de medewerkers van de betrokken wijkondersteuningsteams (WOT Schiedam) en scholen. Zij hebben ons in contact gebracht met de gezinnen en ze zijn een onmisbare schakel geweest in de afstemming rondom het klussen. Daarmee speelden ze een ontzettend belangrijke rol. Een rol die wij zo belangrijk vinden voor het fijn opgroeien van kinderen dat we er in onze volgende nieuwsbrief uitgebreider bij stilstaan.

Vrijwilligers alweer in de startblokken!

Op het moment dat Mark Rutte zaterdagavond de nieuwe lockdown aankondigde, trokken wij de deur dicht bij het laatste klushuis. Dat gaf een dubbel gevoel. De komende tijd zullen de kinderen weer veel tijd thuis doorbrengen. Weer moeten ze voor langere tijd dingen missen die zo belangrijk zijn voor hun ontwikkeling. Wij zijn blij dat we ze in deze ingewikkelde tijd in ieder geval die fijne, eigen plek hebben kunnen bieden. Al met al hebben we de kinderen en gezinnen daarom met een goed gevoel gedag gezegd. Dat betekent overigens niet dat ons werk is gedaan. Net als vorig jaar blijven we de gezinnen monitoren en zorgen we voor hulp of ondersteuning als ze die nodig hebben. Komende dagen brengen we bij enkele gezinnen nog een paar laatste spullen langs. Daarna begint ook voor ons de vakantie. Maar in januari staan de volgende twee huizen alweer op de planning. De vrijwilligers staan alweer in de startblokken. Want ook de kinderen van deze gezinnen verdienen een warm thuis en daar kunnen we alleen samen voor zorgen!

Terug naar het overzicht    Naar de nieuwsbrief

Menu