Spullen

Heb je informatie nodig voor een werkstuk? Moet je een boek uitzoeken voor Nederlands of houd je van lezen en ben je gewoon op zoek naar een leuk boek? Dan kunt je goed terecht bij de Bibliotheek Schiedam! De bibliotheek is ook een fijne, rustige plek waar je je huiswerk kunt maken. Er zijn speciale studieplekken en je kunt er wifi en printers gebruiken. En wist je dat er ook leuke activiteiten worden georganiseerd. Elke schoolvakantie zijn er gratis workshops en films!

bibliotheek3

Gratis voor iedereen tot en met 17 jaar

Wist je dat een bibliotheek lidmaatschap voor iedereen tot  en met 17 jaar gratis is? Dat betekent onder andere dat je gratis boeken kunt lenen bij de bibliotheek. Je kunt een lidmaatschap aanvragen door bij de bibliotheek in de Korenbeurs langs te gaan. Je kunt van tevoren een inschrijvingsformulier downloaden van de website en deze meenemen, maar je kunt ook ter plekke een inschrijvingsformulier invullen. Je krijgt dan meteen je bibliotheekpas mee. Om je in te kunnen schrijven voor een lidmaatschap heb je wel een geldig legitimatiebewijs nodig, zoals een paspoort, rijbewijs of identiteitskaart. Heb je geen legitimatiebewijs, dan kun je je alsnog inschrijven als je een van je ouders meeneemt en zijn/haar legitimatiebewijs laat zien. Ook heb je een handtekening van één van je ouders of vertegenwoordigers nodig op het inschrijfformulier.

Als je je eigen laptop of telefoon meeneemt, kunt je gratis gebruikmaken van de wifi. Voor internet op de computers van de bibliotheek, printen en kopiëren betaal je een klein bedrag

Menu