Mentor

De overgang van groep 8 naar de middelbare school kan heel spannend zijn. Ineens ben je niet meer de oudste op het schoolplein. Je komt in een nieuwe klas, maakt kennis met nieuwe vrienden, leraren, vakken en een nieuw schoolgebouw. En dan is er ook nog al dat huiswerk dat gemaakt moet worden. Hoe kun je dat nou het beste aanpakken? Een beetje hulp van een mentor kan dan een uitkomst zijn!

brugklas

Een helpende hand

Vind jij het moeilijk om mee te komen op school? Bijvoorbeeld omdat je moet wennen aan alle veranderingen, je moeite hebt met de taal, je snel bent afgeleid of om een hele andere reden? Dan kan het fijn zijn als er iemand is aan wie je hulp kunt vragen. 

Wist je dat je hiervoor bij School’s Cool om een thuismentor kunt vragen? Deze mentor komt 1 tot 1,5 uur per week thuis bij je langs om samen met jou te werken aan het maken en plannen van je huiswerk. Maar ook als je met andere dingen rondloopt, bijvoorbeeld ruzie met een klasgenoot of je ouders, kun je hiermee altijd bij je thuismentor terecht. Samen kijken jullie hoe jij weer lekkerder in je vel komt te zitten en/of hoe je je cijfers kunt ophalen.

Aanmelden bij School’s Cool kan alleen via een verwijzer. Neem contact op met je leerkracht of intern begeleider op school om te bespreken wat de mogelijkheden zijn. 

Menu