Voor dit aanbod is een bijzondere regeling beschikbaar.

Spullen

Hoe fijn is dat? Met je baby gezellig op schoot samen boekjes lezen en plaatjes kijken. Deze intieme momenten versterken de band met je baby en zijn goed voor zijn of haar taalontwikkeling. Met voorlezen kun je niet vroeg genoeg beginnen.

boekstart

Een goede start met voorlezen

Wil jij graag een goede start maken met het voorlezen van je baby? Dan kun je BoekStart aanvragen bij de Bibliotheek Schiedam! Met BoekStart wordt je baby gratis lid van de bibliotheek. De bibliotheek heeft een speciale hoek met babyboekjes, waaronder stoffen boekjes en badboekjes. En wist je dat de bibliotheek leuke bijeenkomsten organiseert voor ouders en baby’s? Bij het aanvragen van BoekStart ontvang je bovendien een leuk cadeau, namelijk een koffertje met twee leesboekjes en informatie over voorlezen aan je baby.

Als je baby ongeveer 3 maanden oud is, krijg je automatisch van de gemeente of het consultatiebureau een waardebon voor het BoekStartkoffertje. Heb je deze niet ontvangen? Dan kun je de waardebon ook downloaden via de website. Neem de waardebon mee naar de bibliotheek en schrijf je baby in. Om je baby in te kunnen schrijven voor een lidmaatschap, heb je een geldig legitimatiebewijs nodig, zoals een paspoort, rijbewijs of identiteitskaart.

Menu